Välj en sida

däck & fälg

ATT SE TILL ATT DIN BIL HAR BRA DÄCK ÄR EN AV DE VIKTIGASTE KOMPONENTERNA FÖR SÄKER BILKÖRNING. DET ÄR MÅNGA FAKTORER SOM SPELAR IN I HUR MYCKET DÄCKEN SLITS OCH HUR OFTA DÄCKEN BEHÖVER BYTAS. NÄR DU ANVÄNDER BILEN OFTA BLIR DET FÖLJAKTLIGEN ETT STÖRRE SLITAGE ÄN OM DU KÖR SÄLLAN. ANDRA FAKTORER SOM OCKSÅ PÅVERKAR SLITAGE OCH LIVSLÄNGD PÅ BILDÄCKEN ÄR DET UNDERLAG SOM DU KÖR BILEN PÅ, OCH I VILKA VÄDERFÖRHÅLLANDEN. DE FLESTA VÄGAR HAR I DAG EN VÄLDIGT GOD ASFALTBELÄGGNING MEN DET FINNS FORTFARANDE VÄGAR SOM SKULLE KUNNA HÅLLA HÖGRE STANDARD. VÄGNÄT I ANDRA LÄNDER KAN HA SÄMRE STANDARD ÄN VAD SVENSKA TRAFIKANTER ÄR VANA VID VILKET KAN MEDFÖRA ÖKAT DÄCKSLITAGE OM DU ANVÄNDER BILEN UTOMLANDS. VAR NOGA MED ATT REGELBUNDET KONTROLLERA ATT BILDÄCKEN HÅLLER ACCEPTERAD STANDARD OCH ATT INGA SKADOR ELLER ÖKAT SLITAGE HAR UPPKOMMIT.

DET ÄR INTE BARA SJÄLVA KÖRNINGEN SOM ORSAKAR SLITAGE PÅ DÄCKEN. HÄR FÖLJER ANDRA VIKTIGA SAKER ATT BEAKTA:

LUFTTRYCK
DÄCKBALANSERING
HJULINSTÄLLNING

OM LUFTTRYCKET ÄR FELAKTIGT BLIR FÖLJDERNA ATT DÄCKEN SLITS MER ÄN NÖDVÄNDIGT. DÄCK SOM HAR FÖR LÅGT LUFTTRYCK GÖR DESSUTOM ATT FORDONETS BRÄNSLEFÖRBRUKNING ÖKAR. UPPSTÅR DET PLÖTSLIGT EN TRAFIKSITUATION SOM KRÄVER EN SNABB MANÖVER ÄR DET INTE SÄKERT ATT BILEN KLARAR DENNA LIKA BRA SOM VID ETT KORREKT LUFTTRYCK.

OM DÄCKEN ÄR FELBALANSERADE MEDFÖR DETTA OUNDVIKLIGEN ETT SLITAGE SOM FRÄMST SÄTTER SIG PÅ DÄCKETS YTTERKANTER. FORDONET KAN ÄVEN VID FELAKTIG DÄCKBALANSERING KÄNNAS SKAKIG OCH RENT AV VIBRERA, VILKET KAN FÅ NEGATIVA KONSEKVENSER PÅ BILFÖRARENS KONCENTRATION.DESSUTOM KAN BILENS DRIVLINA TA SKADA.

EN ANNAN KOMPONENT SOM ÄR VIKTIG ATT BEAKTA IFALL DU UPPTÄCKER ATT BILENS DÄCK SLITS OJÄMNT ÄR OM DET UPPKOMMIT FELAKTIGHETER MED HJULINSTÄLLNINGEN. NÄR DU VILL VARA SÄKER PÅ ATT BILEN HAR KORREKT HJULINSTÄLLNING, DÄCKBALANSERING OCH RÄTT LUFTTRYCK STÅR VI PÅ YSTAD DÄCK SJÄLVKLART TILL DIN TJÄNST.

Balansering

Nya däck

Hjulinställning

Fälgar